Menu

Stadsmuseum

Wilt u de middeleeuwen echt beleven? Weten hoe vroeger vijand en gespuis uit de stad werden geweerd. Hoe nieuwtjes werden verspreid toen er nog geen kranten bestonden en waarom je maar beter bier kon drinken dan water? En wie er stinkend rijk werd van het vele in het  Berghse Bos gedolven ijzererts?

Dat kan in Stadsmuseum Bergh waar u op originele en moderne wijze de geschiedenis kunt herleven. Door de interactieve maquette met animatiefilmpjes, lichteffecten en beelden, de beknopte overzichtsfilm en de spannende levensverhalen van vijf historische  vrouwen waant u zich in vroeger tijden.

Het stadsmuseum is op 13 juli van 15:00 tot 20:00 uur geopend.

Voor het museum staat een kraam waar kruiden en zalfjes en kleine zelfgemaakte spullen worden verkocht. Er vindt ook een heksenritueel plaats. Bij het kasteel op de voorburcht bij de ingang bij de leeuwen, vertelt een gids in kleding van Maria van Nassau kort over de geschiedenis van het kasteel en de persoon van Maria van Nassau in het bijzonder. Voor het beeldje van Mechteld aan de Muntwal hoek Hofstraat staat een gids gekleed als Mechteld ten Ham die voorbijgangers het verhaal van Mechteld vertelt.

Over het terrein lopen mensen in historische kleding rond, waarvan één als pestdokter.